Новини

Ігор Огиренко – головний лікар КНП«Чигиринська багатопрофільна лікарня» Чигиринської міської ради –   30 вересня 2022 року

Завершився конкурс  соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!», оголошений Благодійним фондом «МХП-Громаді».

      Конкурсна комісія розглянула біля 400 проектів на вирішення різноманітних соціальних завдань, які подали представники  територіальних громад з 11 областей України.

      102 учасники конкурсу стали переможцями  та отримали відповідні гранти, середних і  КНП «Чигиринська багатопрофільна лікарня» Чигиринської міської ради яка подавала на конкурс “Проект оснащення хірургічної служби лікарні електрохірургічною апаратурою”.

      Реалізація цього проекту здійснюється за підтримки Благодійного фонду «МХП – громаді» та МХП, за рахунок гранту якого буде оплачено  70% вартості  апарату, а також за участі  Чигиринської міської ради, яка в порядку співфінансування оплатить 30%  його вартості.

     Використання при оперуванні  хворих сучасного електрохірургічного апарату дасть можливість виконувати операційні втручання з високою точністю, істотно скоротити час проведення операції та застосування наркозу, суттєво зменшити крововтрати на місці розрізу, швидко зупинити кровотечу при травмах, запобігти інфікуванню рани.